Tautus plaatst zonnepanelen op 3000 Limburgse huurwoningen

Zonnig Limburg, een samenwerkingsverband van tien woningcorporaties, heeft Tautus 9 december de opdracht gegeven vóór 2018 minimaal drieduizend huurwoningen te voorzien van zonnepanelen. Tautus kwam met haar scherpe prijsstelling én de diverse extra opties in haar pakket (waaronder ook financiering) als beste partner uit de bus.

In de praktijk betekent dit dat Tautus vanaf nu jaarlijks op minimaal 1000 woningen in Limburg zonnepanelen gaat plaatsen. “De eerste gaan begin 2015 op de huizen”,  aldus Stefan Pieters, één van de initiatiefnemer van Tautus. “Daarbij is het dus mogelijk dat wij behalve de installatie, ook de financiering van de zonnepanelen op ons nemen. In dat geval kunnen wij zelfs 20% korting geven op de energieprijs. Dat is uniek”, vult compagnon Gerben Pek aan.

De keuze is aan de woningcorporaties zelf. Zij bepalen welke diensten van Tautus zij willen gebruiken. Gewoon kopen? Of ook de financiering? En de communicatie rondom het plaatsen met bewoners? “Zie het als een bonbonbox en kies wat het beste bij je past”, schetst Pieters het aanbod van Tautus.

Om dit alles mogelijk te maken, werkt Tautus samen met Fooq (een adviesbureau voor ondernemers in maatschappelijk vastgoed) en de Triodos Bank. Bij die laatste kan Tautus tegen aantrekkelijke voorwaarden de financiering regelen. Daarnaast steekt Tautus nadrukkelijk in op het stimuleren van de locale en regionale werkgelegenheid.

“Het plaatsen laten wij bijvoorbeeld door plaatselijke ondernemers doen”, zet Pek uiteen. “Mits zij het kunnen tegen onze condities. Wij geven bijvoorbeeld prestatiegaranties. Met andere woorden, de installateur moet eventuele problemen met de panelen snel kunnen oplossen!”

Meer informatie: http://www.zonnig-limburg.nl/