Totaalontzorging QuaWonen bij verduurzamen huurwoningen

Bergambacht – De samenwerking tussen woningcorporatie QuaWonen en Tautus is formeel bekrachtigd. Directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen en Stefan Pieters van Tautus zetten symbolisch hun handtekening op het eerste zonnepaneel. QuaWonen wil starten met aanbrengen van PV-panelen bij 240 woningen in Krimpen aan den IJssel. De woningcorporatie is enthousiast over de gecombineerde aanpak van Tautus/Fooq en laat zich voor dit project volledig ontzorgen.

 

Uniek contract

Tautus zorgt voor de financiering, inkoop, en plaatsing van de PV-panelen. Met de bewoners wordt een huurcontract afgesloten. Bewoners profiteren zo van lagere energiekosten door een gegarandeerde korting op de stroomprijs. “Het contract is uniek omdat Tautus én investeert én ons volledig ontzorgt. Tautus koopt de zonnepanelen, installeert en onderhoudt ze”, legt Rob van den Broeke uit. Daarbij wordt het projectmanagement en de communicatie richting bewoners verzorgd door Fooq. Deze manier van samenwerken bespaart de woningcorporatie geld en tijd. “Geld dat we kunnen investeren in de kwaliteit van de woningen, nieuwbouw en andere kerntaken. En ook de huurder profiteert. Die is goedkoper uit dan met zijn traditionele ‘grijze’ stroom”, aldus de directeur-bestuurder. “Dat corporaties volop duurzaamheidsambities hebben, maar de projecten niet binnen de investeringsmarges kunnen realiseren zien we vaak”, beaamt Stefan Pieters. “Met deze samenwerking kan QuaWonen haar verduurzamingsopgave realiseren en zorgen wij voor de investering. Een win-win situatie.”

 

Binnen Tautus werkt Fooq samen met Gutami Solar, een grote leverancier van zonne-energiesystemen. Dankzij deze combinatie en de samenwerking met Triodos Bank kan Tautus een compleet pakket aanbieden op het gebied van duurzame energie. De klant bepaalt steeds zelf of zij alle diensten wil gebruiken of een deel ervan.