Zonnepanelen voor 323 huurders Woningbouwvereniging Anna Paulowna

Voor Woningbouwvereniging Anna Paulowna kan de plaatsing van zonnepanelen op 323 woningen starten. Deze week tekenden de heren Brands en Hager van de vereniging het contract samen met Stefan Pieters van Tautus.

 

Het contract bestaat uit een totaalpakket van externe financiering van de panelen en het organiseren van de plaatsing van de zonnepanelen. Hiermee wordt de woningcorporatie volledig ontzorgd. Het  contract is inclusief externe  financiering. De financiële ruimte bij corporaties is namelijk veel beperkter geworden door de nieuwe overheidsmaatregelen. Dankzij een samenwerking met de Triodos Bank kan Tautus tegen  aantrekkelijke voorwaarden de financiering op zich nemen.

Voordeel huurders

Uiteindelijk willen wij de huurders tegemoet komen in hun woonlasten. De gezamenlijke huurlasten – huurkosten plus energiekosten – stijgen de laatste jaren aanzienlijk. Aan de energiekosten kunnen wij wat doen met bijvoorbeeld zonne-energiesystemen! Dat levert direct voordeel op voor de huurders.

Snel starten

De voorbereiding voor het project is al in volle gang. Komende weken start de informatie richting de bewoners. De communicatie naar de bewoners toe, waaronder de informatieavonden over de zonnepalen worden door Woningbouwvereniging Anna Paulowna en Tautus gezamenlijk opgepakt met ondersteuning van Fooq.